lauantai 4. tammikuuta 2014

Aamut on mun aikaa

Lauantaiaamu, ei balettituntia Tuulispäällä, hyvin nukuttu yö, sopivia lastenohjelmia... mitä näistä koostuu? No ompeluaikaa tietenkin!

Tässä tämän aamuiset:

Ensimmäisenä huppari Isommalle tytölle puuvillaneuloksesta, ihanan lämmin ja pehmoinen. Kaava on Beagle Boy, Ottobre 4/2013 ja koko 128cm (kamalaa, miten mun tytöstä on tullut jo iso!!!) Vähän muokkasin hupun etureunan "lipareita" pidemmiksi, että menivät enemmän ristiin edestä. Hihansuun resorit on kaksinkertaista trikoota, alkuperäisessä hupparissa olivat erilaiset. Huppu on vuoritettu samalla raitatrikoolla.

 

 Ja tällä kerralla muistin merkitä äidin tekemäksi ;)

 Tämä on LOISTAVAN kokoinen ja muutenkin hyvän mallinen. Tällä kaavalla tehdään toistekin!


Ja jottei toinen jäisi ihan paitsioon, niin Tuulispää sai oheisompeluina neulospipon, jossa on hupussa samaa valko-oranssia trikoota kuin hupparin hupun vuorina ja hihansuissakin. Koko n. 54cm ja vapaasti saksittu kankaalta. Menee tämä meikäläisen 57cm päähänkin. Tupsun tein itse villalangasta :)


Ja torstai-iltana valmistui tunikaakin Isommalle tytölle, meillä nimittäin on tosi huonosti sen kokoisia tunikoja - paitoja ja huppareita on kyllä pilvin pimein (ja lisää vaan tulee!) Tässä kuvat:


Kaava on oma muokkaus hupparin kaavasta, joka oli Ottobressa 4/2012 (se sama kaava, jolla oon tehnyt lähes kaikki raglan-hihaiset yläosat!). Helmaa levennetty ja pidennetty ja saumanvarat reiluja, koska kaava oli kokoa 122cm ja Isompi tyttö on nyt 125cm pitkä. Kankaat trikoita. Tuo leijonakangas "hurja kunkku" on vallan syötävän ihanaa mielestäni!

Ja "pakollinen" sovituskuva :)


Tämä vuosi on kyllä lähtenyt hyvin ommellen käyntiin! Huomasin muuten, että olen jättänyt bloggaamatta ne aiemmin esittelemättömät joululahjat. Yhdestä ei tällä hetkellä ole kuvaa (isäntä töissä eikä näin ollen mallina), mutta sen lisäilen sitten myöhemmin. Tässä kintaita, jotka päätyivät pukin paketteihin:

Sydänkintaat kummitytölle ja Maatuskat siskolleni :) Päällys molemmissa velouria ja vuorikankaana fleece.

Pallokintaat Tuulispään kummitädille, hyvälle ystävälleni. Nämä on froteeta ja vuorina niinikään fleece.


Ja loppukevennys: Näin alkoi vuoden työt:

Ehkä vähän kärjistettyä, mutta pukki toi niin ihanat työkengät, että pakkohan niitä on ihailla välillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttaa :) Pahoitteluni, että jouduin ottamaan sanavahvistuksen jälleen käyttöön - roskakommenttien määrä alkoi olla niin hurja...