maanantai 1. huhtikuuta 2013

OmpeluLanit

Tiedätteko tietokone-piireissä järjestettäviä Lähiverkkotapahtumia "Laneja"? No, ompelupiireissä on vastaavanlaisia, joissa osallistujat raahaavat ompelukoneensa, saumurinsa, kankaansa, kaavansa ja kaiken muun tuikitarpeellisen tavaran yhteen ja samaan paikkaan, jossa sitten ommellaan päivä. Meidän alueen fb-ompeluryhmällä oli tänään tällaiset OmpeluLanit. Eilen illalla olin vielä varma, etten taudin jälkeen pääse osallistumaan joko sen vuoksi, että lapset ovat kipeänä tai sitten olen itse kipeä. Olo oli kuitenkin vallan mainio ja lapsetkin olivat oksentamatta ja terveen oloisia (isompi oli vielä vähän ruokahaluton, mutta muuten ok) joten aamusta päätin lähteä ompelemaan.

Oli aivan huippuhauskaa, mutta kun lähtö tapahtui niin pikaisella varoajalla, oli ideat vähän hakusessa... Sain kuitenkin tehtyä Tuulispäälle kesäksi froteeshortsit ja niille kaveriksi t-paidan. En ole ihan hirmuisen tyytyväinen lopputulokseen, mutta kelvannee käyttöön - eihän tuo t-paita kauaa tule puhtaana pysymäänkään. Kotona Tuulispää suostui illalla testaamaan vaatteita ja kommentit olivat "Lumat housut kun ne lömpsöttää" ja "Typelä paita kun ei saa tavaloita taskuun". Joo, tuli valetaskut kun resori olisi muuten jäänyt rumasti illottamaan taskusta -.-


 Kotiin lähdin jo hyvissä ajoin iltapäivällä, sillä mies oli vielä illaksi menossa töihin. Kotona tytöt leikkivät yhdessä ja katselivat lastenohjelmia joten mulle jäi vielä vähäsen aikaa ommella lisää kun motivaatio oli kohdillaan. Tiedättekö sen tunteen, kun kaikki onnistuu ihan kohdalleen - ei just eikä melkein vaan ihan nappiin! No, tämän velourpaidan kanssa kävi juuri niin. Kaavat muokkailin kaulukseen itse sen paljon käytetyn hupparikaavan mukaan (joka löytyy jostain aiemmasta postauskesta varmaankin...) ja mietin kyllä, että olisiko järkevää tehdä koeversio ensin vähän halvemmasta ja helpommin ostettavasta kankaasta. No en sitten tehnyt - riskillä Maatuskakankaan kimppuun ja se kannatti! Tässä tulos:
Tuulispää availi vetoketjua uudelleen ja uudelleen: "Äiti tää menee kainaloon" :) Mä tykkään niin mahdottoman paljon - ja niin tykkää Tuulispääkin. Isommalle tytölle olis vastaavanlaiseen jemmassa puna-mustaa Metsolan froteeta, ehkä sen kimppuun seuraavaksi?

2 kommenttia:

  1. Ihania ovet kaikki ompelukset! Maatuskahuari on ihanan pirteä (:

    VastaaPoista
  2. Maatuskapaita on aivan huikea! Yhdessä ompeleminen on aivan mielettömän piristävää.

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttaa :) Pahoitteluni, että jouduin ottamaan sanavahvistuksen jälleen käyttöön - roskakommenttien määrä alkoi olla niin hurja...