torstai 3. lokakuuta 2013

Kiviä keräilemässä

Kävin eilen pikaisesti piipahtamassa Tiimarissa kun tytöt olivat kaverisynttäreillä. Mukaan tarttui mm. paketti erivärisiä akryylimaaleja, joilla ajattelin lasten kanssa maalailla kiviä. Sitten vaan puuttui enää ne kivet ja niitä lähdettiin tänään hakemaan paikallisen tekojärven rannalta. Tässä kuvakooste:







Vähän hassuja nuo lasten kuvat, kun en tahdo kasvoja näkyville - menettää aika ison osan sisällöstään nämä kuvat :) Mutta kivaa meillä oli - mun lemppari taisi olla se leikkipaikan hämähäkkikeinu, Tuulispään kanssa makoiltiin keinussa sillä aikaa kun tuo rämäpäinen Isompi tyttö kiipeili joka vekottimen päälle :D

Eipä tänne muuta. Ompeluksiin olisi kankaita ja miljoona ideaa, mutta se motivaation löytyminen viimeksi taisi olla vain hetkellinen ilo. Ei musta meinaa olla edes viikonloppuaamuisin ompelemaan! Tämä täytynee korjata tulevana viikonloppuna, koska sitten seuraavana edessä häämöttää Tuulispään 4v synttäritkin jo!

Ai niin ja hei, luin tässä kuluvalla viikolla kaksi kirjaakin taas - pohjalaisille pieni vinkki, joka on lainattu kirjaseuranta.fi-sivulta:

Eira Pättikangas: Edessä uusi kevät
Viivi on juuri täyttänyt seitsemäntoista joutuessaan monen muun kotirintamalle jääneen tavoin lataamaan patruunoita pimennetylle koulutalolle. Työpariksi osuu naapurikylästä kotoisin oleva salskea Reima, ja jo välirauhan aikana nuoret kihlautuvat hetkeä ennen kuin Reima joutuu suorittamaan asepalvelustaan.

Sota on vasta alussa, kun rintamalta alkaa saapua Viivinkin kotikylään suruviestejä. Kaikesta on ankara pula, mutta lähitalossa aputyövoimana häärivien venäläisvankien sirmakka helisee ja kyläläiset ehtivät pitää lukua nuorten naisten lähistöllä liikuskelevista miehistä: merkille pannaan niin Latva-Murron poikamiesisäntä ja maaottelumarssilla kunnostautunut Otto kuin väliaikaisessa sotasairaalassa toipuva Aartikin. Sodan vihdoin päättyessä Viivi on monta ankaraa kokemusta kypsempi mutta edessä tuntuu kuitenkin olevan uusi kevät. 

Ja tämän jatko-osa on nimeltään "Kun tuuli kääntyy". Siitä en sen enempää sisältöä vinkkaa, ettei se sitten paljasta tuon ykkösosan tapahtumia. Tykkäsin kyllä kovasti <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttaa :) Pahoitteluni, että jouduin ottamaan sanavahvistuksen jälleen käyttöön - roskakommenttien määrä alkoi olla niin hurja...