tiistai 30. kesäkuuta 2015

Ompeluttaa...

Eilen facebookin ihmeellisessä maailmassa törmäsin erääseen keskusteluun jossa oli linkki ruotsalaiseen blogiin. Keskustelussa puhuttiin kanttaamisesta, joka sinällään ei minua kiinnostanut kun teen sen aina vähän omalla tavalla johtuen noista "köppääsistä" koneista. Mutta body, jota ompeluohjeessa ommeltiin sai idealampun syttymään. Ja syntyi kietaisubody nappilistalla:


Alunperin mun piti tehdä 68cm body, kun noita pieniä jo on niin paljon, mutta totesin ettei kangasta olisi riittänyt silloin koko bodyyn - olisi pitänyt laittaa joko etu- tai takakappale toisesta kankaasta, eikä mulla ollut oikein tähän väriin sopivaa raiitaa tai yksiväristä. Joten tein sitten kokoa 62cm ilman saumanvaroja. Tää on varmasti aika kiva pukea päälle :) Kaava on muokattu käyttäen pohjana Ottobren Sausage Dog-kaavaa.

Ja tänään puolestaan mulla alkoi aamupäivällä ajatus muhia päässäni, että hupullinen lämmin body olisi talveksi kiva. Tuumasta toimeen siis. Kankaaksi valitsin Metsolan apilafroteen, joka suorastaan huusi kaverikseen ruskeaa resoria. Tällainen hiippahuppubody siitä tuli, koko on 68/74 - pitkät hihansuuresorit ja haaroissa tulparivi neppareita mahdollistaa tosi pitkän käyttöiän. Kaava on muokattu myöskin Sausage Dog-kaavasta, haaraosaa on kavennettu, kaula-aukkoa madallettu ja hupun kaava lainattu jostain 68cm hupparin kaavoista. Tykkään ihan mahdottoman paljon! Toivottavasti tuo huppu ei tuu olemaan hankalasti tiellä niskassa...


Tänään alkoi virallisesti äitiysloma. Olokin on yllättävän hyvä, vaikka eilen tuli ommeltua ja häärättyä vähän puutarhassakin... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttaa :) Pahoitteluni, että jouduin ottamaan sanavahvistuksen jälleen käyttöön - roskakommenttien määrä alkoi olla niin hurja...