sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Hei pitkästä aikaa!

Onpas vierähtänyt tovi siitä, kun olen saanut jotain aikaiseksi... edes mitään bloggaamisen arvoista :D Nyt tulee sitten postaus, jossa on sitä sun tätä :)

Aloitetaan vaikka ompeluista, ei niitä tosin monta ole, mutta josko näillä pääsisi taas käyntiin:


Owl Princess-tunika koossa 110cm Tuulispäälle ja pienenpieni neliöpipo arvonnan yllätyspalkinnoksi. Sovituskuvankin tästä piposta sain ja se oli just passelin kokoinen <3Tunika Tuulispäällä, hihat on kuten huomaa 3/4-mittaiset, niin on kesällä viileä mutta suojaa samalla vähän auringolta :)


Tähän tunikaan sain inspiraation facebookin ompeluryhmästä, jossa joku oli tehnyt tyttärelleen tällaisen yksivärisen. Tuumasta toimeen - tämä ajatus ehti pyöriä muutamankin päivän päässä ennenkuin ehdin aloittaa tekemisen ja näitä tulee ehdottomasti lisääkin! Muutakin on tapahtunut kuin ompelua :) Pääsiäistä vietettiin viime viikonloppuna. Täällä Etelä-pohjanmaalla on tapana virpoa vasta pääsiäislauantaina, joten meilläkin lähdettiin lauantaina heti aamusta kierrokselle. Ja karkkisaldo oli jälleen kerran val-ta-va... meidän lapset syövät trullikarkkeja vielä juhannuksenakin!


Täällä on myös tapana polttaa pääsiäislauantai-iltana kokkoa, eli valakiaa. Ajeltiin iltasella mummolasta kotiin ja nähtiin matkalla monenmonta valakiaa, isoja ja pieniä. Harmi vaan, etten huomannut räpsäistä edes puhelinkuvaa yhdestäkään!

Pääsiäiseen kuului monen muun ihanan yhdessätekemisen lisäksi munien maalaus - tällä kertaa tyhjäksi puhallettuja munankuoria oli viisi, sillä miehen synttärikakkuun tarvittiin sen verran munia :D Tässä saunanraikkaat maalarit työssään tussien kanssa. (totesin muuten, että tussit ovat paljon kätevämmät munien värittämiseen kuin vesivärit...)


Ja koska edellä jo mainitsin miehen synttäreistä, niin lisättäköön vielä kuva kakusta. Koristelun idea tuli tytöiltä - marsipaania ja änkkäreitä :) Nuo linnut ja possu ovat pääsiäismunista, eivät päätyneet lautaselle. Alla oleva lautanen olisi saanut olla suurempi, niin olisin voinut laittaa vahvemmin kermaa reunoille :)Ja loppukevennykseksi vielä. Käytiin eräänä päivänä Touhutalossa (vastaavanlainen kuin HopLop) ja meilllä kaikilla oli niiiiiin mukavaa ♫ ♪ :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttaa :) Pahoitteluni, että jouduin ottamaan sanavahvistuksen jälleen käyttöön - roskakommenttien määrä alkoi olla niin hurja...