maanantai 26. toukokuuta 2014

Kesäistä

Tässä oli hetken ajan Etelä-pohjanmaallakin kesä <3 Tänään onkin taas kymmenisen astetta lämmintä ja vettä sataa - ei siis kovin lämmin, varsinkaan kun eilen lämpötila kipusi jälleen lähemmäs kolmeakymmentä! No, ainakin maltoin pysytellä sisällä ompelukoneen ja saumurin ääressä!

Ja valmistakin tuli:

128cm toppi (Peppi Ottobresta 6/2013) Tuulia Kelton Epo-ryhmällle suunnittelemasta 
lauta-trikoosta. Isompi tyttö on niin onnessaan kun hänkin sai puupaidan :)Tytöille samistelutunikat. Mulla on itselläni paikalliselta fb-kirpparilta löydetty samaa kuosia oleva lyhythihainen tunika ja nyt tytöilläkin. Tämä kangas on ihanalta naapurilta, joka on ennenkin muistanut mun ompeluhulluuttani vaatekaappiaan peratessaan. Tästä Etelä-pohjanmaakuosista tuli ihanat tunikat, kangas menikin näihin lähes kaikki ja hihansuiden resorit on hyötykäytetty, helmaa en saanut käytettyä kun se oli jo joiltain osin purkaanunut. Näiden tunikoiden kaava on Owl Princessa ja se on Ottobresta 1/2014.
 Iso kiitos naapuriin <3 Ja sitten jo muutamia päiviä aiemmin valmistui tällainen rusettipaita Isommalle tytölle:


Kangas on kaverilta ostettua, resori en tiedä mistä. Hihat ovat levenevät ja hihansuut ommeltu rullapäärmeellä. Aika kiva kesäpaita. Kaavana toimii Ottobren trikoopaita Autumn Stripes (6/2013) mutta lyhennetyin hihoin ja koko 128cm. Itse tykkäisin vähän tiukemmasta paidasta, mutta tyttö tykkää tällaisista, jotka on helppo pukea ja riisua :) Ja ehkä ne ompeleetkin kestää paremmin ;)


Muuten tänne kuuluu jälleen hyvää. Puutarhassa on möyritty, raja-aitaan istutettu vähän uusia marja-aronian taimia kuolleide tilalle, kasvimaan tein elämäni ensimmäistä kertaa - istutettiin porkkanaa, hernettä, vähän sipulia ja pari pientä riviä perunoita. Kukkapenkit on perattu ja nyt odotetaan lämpimämpää keliä, että pääsee ostelemaan kesäkukkia <3 Ihanaa kun puut ovat lehdessä ja kesä on tulossa, onneksi saatiin siitä jo vähäsen esimakua. Mä olen muuten joskus miettinyt, että mikä mahtaa olla mun lempi vuodenaika kun tykkään vähän kaikista. Jokin aika sitten keksinkin, että mun lempi vuodenaika on aina se seuraava, mutta nyt kun asiaa tarkemmin ajattelen niin ei se ihan niinkään ole. Ehkäpä mun lempi vuodenaika on se, joka juuri vaihtunut tai hetken kuluttua on vaihtumassa :) Eli tällä hetkellä pidän kesästä - heinäkuun lopulla odotan jo kovasti syksyä jne ;) 

Tässä kaikki tällä kertaa, palaillaan asiaan taas kun ompelukärpänen pääsee surisemaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttaa :) Pahoitteluni, että jouduin ottamaan sanavahvistuksen jälleen käyttöön - roskakommenttien määrä alkoi olla niin hurja...