torstai 30. toukokuuta 2013

Ihana onnenkantamoinen!

Viime perjantaina vietettiin facebookissa kangaskauppojen ja meidän ompeluun hurahtaneiden kesken Kankaiden yötä. Itse en varsinaisesti yöhön osallistunut, tuo pankkitili oli vähän sitä mieltä että olisi parempi pysyä poissa ;) Mutta aamusta Tuulispään kanssa herättyäni kurkin tarjouksia ja osallistuihin pariin kisaan ja arvontaan. Ja arvatkaas mitä...? Minä voitin - kerrankin!!! Sain 50€ lahjakortin Sari Ahokaiselle (http://www.sashop.fi/) ja heti tietenkin maanantaina naputtelin kankaita tilaukseen. Oli todella nopeaa palvelua, sillä tiistaina kankaat olisivat jo olleet noudettavissa meidän postista! En voi muuta kuin suositella!

Tässä vielä loppuun kuvaa voittokankaista:


sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Ananaspiiras

Tein huomiseksi työpaikalle takuuvarman, raikkaan ja hyvän ananaspiiraan ja ajattelin jakaa sen teidänkin kanssa :) Tässä se tulee:

Ananaspiiras

Pohja:
100g rasvaa
3/4dl sokeria
1 muna
1tl leivinjauhetta
2½dl vehnäjauhoja

Täyte:
2dl kermaviiliä
½dl sokeria
1 muna
1tl vanilijasokeria
2prk ananasmurksaa (mehuista suurin osa puristettuna pois)




Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri


 Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita sen jälkeen kuivat aineet keskenään ja sekoita nopeasti haarukkavatkaimella tasaiseksi


Painele jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille


Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään 


Ja levitä ne piiraan päälle


Paista 200 asteisessa uunissa, alatasolla n. 20-25min



Eipäs tänne muuta, taidan mennä aikaisin nukkumaan tänään ;) Oltiin viime yö mökillä yläaste/lukioaikaisten ystävien kanssa, puhetta riitti eikä vaivautuneita hiljaisia hetkiä ollut lainkaan - ihan kuin oltaiisiin just vasta viimeksi nähty, vaikka osan kanssa taidettiin viimeksi nähdä silloin lukioaikoina? Oli hurjan mukavaa, tää pitää ehdottomasti tehdä toistekin <3

lauantai 25. toukokuuta 2013

Pienen pienelle ja vähän yhdelle isommallekin ;)

Belle ja Pocahontas saivat jälleen vaatetusta, tällä kertaa lakkien muodossa. Molemmat saivat trikoolippikset (kaava vapaalla kädellä itse leikattuna) ja Belle vielä trikoopiponkin, Pocahontaksen pipo tulee sitten joskus...


Animator-nuket puetettuani päätin siirtyä perheenjäseneen, joka on ompeluksissa jäänyt kirkkaasti vähemmistöön! Tein miehelle bokserit Viikinki-kankaasta - tämä malli on koeversio, ja nähtäväksi jää oliko tämä sopivan kokoinen kaava? Kuulemma sovituskuvaa ei saa? ;)



Pitäähän sitä omansa merkitä! ^   :)


Terassiprojektillekin kuuluu hyvää, saisi siirtyä ruuvailuun ja naulailuun :) Nyt näyttää tältä:


Kiitoksia vaan isännälle, se on ollut kovin ahkerana <3

lauantai 18. toukokuuta 2013

Mä hullaannuin näihin nukenvaatteisiin täysin!

Nimittäin tänään niitä on tehty vähän joka välissä :) Aamusta, hetken aikaa päivällä ja nyt vielä illallakin. Tytöt odottaa innolla uusia vaatteita ja valitsevat kankaita paitoihin, housuihin, mekkoihin jne. :)


Eipä mulla muuta... ;)

Tuhotaan tilkkuja!

Tänään aamusta etsiskelin kaavoja Animator's-nukeille sopiville vaatteille. Löysinkin ihan hyvä paidan kaavan  täältä: http://ninnuskadesign.blogspot.fi/2012/12/animator-nuken-vaatteita-kaavat.html ja pari prototyyppiä valmistui heti ;) Hameen kaavan osasin jopa piirtää ihan itse ;) Heh heh. Näppärä ja kiva tapa tuhota pieniä tilkkuja. Seuraavaksi sitten housuja. Ja varmaan näille vaatteille pitäisi ommella myös jonkinlainen pussukka missä niitä säilytetään...



Eilen oli mahtava päivä - aurinko paistoi ja oli ihan kesäkelit, töiden jälkeen ajelin kaupungille käyttämään äitienpäivänä saadun lahjakortin. Hyvä ystävä oli shoppailukaverina ja makutuomarina <3 Voi että kun meillä oli kivaa <3 Tällaiset tuli kotiintuomisena (kuvat lainattu):

"Gladiaattorisandaalit" Anttilasta

Musta perustoppi Kappahlista - ensisijainen käyttötarkoitus kahden allaolevan alle ;)

Musta tunika, hengarilla näytti hassulta, mutta päällä oli kiva :)

Turkoosi toppi :)


Viikonloppuna ollaan tyttöjen kanssa kolmistaan kotosalla, mies lähti "Isoolle kirkolle" koulutukseen. Meillä olis suunnitelmissa Hesessä syömistä, ulkoilua, jääkiekon katselemista jne. Illaksi mulle itselleni on irtokarkkeja ja elokuva <3 Huomenna tiedossa olisi sitten seuran kahvakuulatreenit <3 Hyvältä siis kuullostaa kaikin puolin!

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Vähän sitä sun tätä

Tästä tulee vähän sekametelipostaus, on nimittäin asiaa jos toistakin :)

Ihan ensimmäiseksi esittelen meille muuttaneet neitokaiset Bellen ja Pocahontaksen:



Tehtiin yhdessä facebookin paikallisessa ompeluryhmässä kimppatilaus ja nämä neitokaiset oli alunperin ajatuksena antaa synttärilahjaksi. Onneksi kuitenkin tulin toisiin ajatuksiin, sillä nämä on NIIN ihanat! Tehtiin tyttöjen kanssa sopimus pienten kotitöiden tekemisestä ja 30 merkinnän jälkeen saisivat nuket palkaksi. Kotitöitä oli mm. roskien vienti, postin haku, sänkyjen petaaminen, astianpesukoneen lusikkakorin tyhjääminen, pikkupyykkien ripustaminen jne. Tänään tuli sitten riittävä määrä merkintöjä ja voi sitä riemun määrää! Kieltämättä mäkin odotan innolla sitä, että alan ompelemaan näille vaatteita ;)

Sitten asiasta toiseen... Äitienpäivää vietettiin viime sunnuntaina ja mä sain kyllä nauttia olostani täysillä. Lähdin aamupäivällä pitkälle pyörälenkille ja kotiin palatessa mua odotti lahjat (lahjakortti Kappahlille ja viherkasvi), kortit ja kakku. Mies oli ihan itse tehnyt täytekakun alusta loppuun ja ihan ensimmäistä kertaa. Täytyy kyllä sanoa, että saa toistekin toimia kakkumestarina, oli nimittäin MIELETTÖMÄN hyvää:



Tänään kun tytöt leikkivät uusilla nukeillaan, mulla oli ruhtinaallisesti aikaa ommella... joten sain tehtyä Isollekin tytölle Hoops-paidan. Vaaleanpunainen raitatrikoo on Pehemiältä ja violett raitatrikoo "enmuistamistä" :D Koko on 122cm, mutta pituutta on lisätty.


Kieltämättä tänään kyllä sää olisi houkutellut ulos, mutta tällä kertaa jäätiin silti sisälle. Olin aamulla hammaslääkärissä paikkauttamassa hammasta ja nyt on koko yläleuka kipeä ja vältän siksikin vähän rehkimistä - Buranan voimalla huomiseen ;) Ulkona nimittäin olisi odottanut pieni urakka:


Aloitettiin terassin tekeminen ja pitäisi vähän kaivaa pohjaa... eilen jo kaivelin jonkin aikaa, mutta seuraavan kaivuu-urakan teen vasta huomenna! Tuutte varmaan saamaan kuvia projektin etenemisestä tässä alkukesän mittaan :)

Tässä tämän hetken kuulumiset... lisää sitten seuraavalla kerralla :D

lauantai 11. toukokuuta 2013

Lauantaiaamun lastenohjelmat = äidin ompeluaika!

Niin siinä taas käytiin, että lauantaiaamu kului saumurin ja ompelukoneen edessä istuessa :) Tosin tämän projektin aloitin jo eilen illalla leikkaamalla Hoopsin osat kankaista :) Aamulla tein vielä tähtitrikoon jämäpalasta caprien osatkin... ja sitten yhdistelemään. Seuraavaksi taidankin tehdä Hoopsin myös isommalle tytölle... täytyy myöntää että se on kyllä kiva kaava! Tässä siis aamun tulos Tuulispäälle:


Tuo tähtitrikoohan oli siis sieltä Puoti-Piken muuttomyynnistä ja tuo tyttö&nukenvaunut -trikoo on valmispala Pehemiältä. Hyvin oli kyllä riittoisa pala, muistaakseni oli jotain alle 38cm korkea palanen ja siitä tuli kaksi pipoa sekä Hoopsin etu- ja takakappaleet! Ja jos kukaan ei sano mitään, niin tunnustan että caprien lahkeensuussa tytöt kävelee pää alaspäin... yritin mukamas järkeillä niitä oikein päin ja vielä kahteen kertaan - ja molemmat kerrat meni väärin. Olkoot - saapa Tuulispää sitten katsella niitä oikeinpäin istuskellessaan :D

Aamupäivällä ehdittiin ulkoillakin! Käytiin pitkästä aikaa tuossa meidän lähellä olevassa leikkipuistossa, haettiin vielä joukkoon kaverinkin lapset, että oli Isolle tytölle ja Tuulispäälle leikkikaverit. Ja sen lisäksi ehdittiin myös vähän omassakin pihassa tonkia: haravoin loppuosan pihasta, että mies pääsee kaatopaikkareissulle ensi viikolla ja istutin porraspäähän orvokit. Nyt on hetkeksi aikaa puutarhahommat tehtynä - sitten kun kesäkukat kestää niin niitä vielä istutellaan, mutta mä olen niin laiska kukkien hoitaja, että en ala niitä harsoilla peittelemään tai nostelemaan sisälle, joten maltan kyllä odottaa!


Tuohon isompaan ruukkuun tulee sitten myöhemmässä vaiheessa jotain roikkuvaa kaveriksi, vielä näyttää vähän tyhjältä :)

torstai 9. toukokuuta 2013

Äiti! Lue tämä vasta sunnuntain jälkeen...

Pikkukakkosen aikaan valmistui muutama pipo :) Eilen postissa tuli tuota ihanaa nukenvaunujen työntäjä-trikoota, josta olin ajatellut molemmille tytöille yksinkertaista trikoopipoa, ja kangasta onneksi vielä jäi Tuulispään t-paidan etu- ja takakappaleeksikin! Eli kuvassa olevat reunimmaiset pipot ovat omille tytöille ja keskimmäinen puolestaa (aika yllättävää näin toukokuun alkupuolella) on omalle äidille äitienpäivälahjaksi. Toivottavasti on sopivan kokoinen ja muutenkin mieleinen <3 Äiti on vaan paras <3


Aamusta oli kova into ulkoilemaan, varsinkin kun eilen oli niin MAHTAVA keli, lähes 20 astetta lämmintä ja aurinko paisteli. No, tänään sitten satoi... ei ulkoiltu aamulla, mutta iltapäivällä päästiin vähän puutarhatöihin. Aiotaan rakentaa tänä kesänä talon taakse terassi, joten sitä varten vähän siirreltiin talon reunalla olevia kiviä syrjään, toisaalle istutettiin nurmikkoa, vähän vielä haravoitiinkin jne. Onneksi eilen pääsin ajoissa töistä, että ehdittiin nauttimaan auringosta lenkillä: tytöt pyöräili ja minä reippailin kävellen.

10 päivää sitten otin myös osaa 30 päivän kyykkäys-haasteeseen, jossa joka päivä (lepopäiviä lukuunottamatta) tulee tehdä tietty määrä kunnollisia kyykkyjä. Tunnollisesti olen kyykkyni suorittanut, mutta pian ne varmaankin pitää jakaa päivän mittaan kahteen eri erään, sillä tämän päivän 105 kyykkyä alkoi hapottaa reisiä jo aika mukavasti ;) Viimeisenä päivänä kyykkyjä pitäisi sitten saada aikaa 250 - mihinkähän mä olenkaan mennyt lupautumaan O.O

tiistai 7. toukokuuta 2013

Tilkkujen tuhoamista...

Isomman tytön keltaisen paidan jäljiltä yksiväristä keltaista trikoota jäi kapea ja tympeän mallinen soiro, jonka luulin jäävän käyttämättä. Mutta vielä mitä! Musti-tunika (ks. edellinen postaus) kaipasi kaverikseen jonkun muun värisiä housuja, kuin vaaleanpunaista tai pinkkiä (jostain syystä niitä värejä meillä tuppaa olemaan...), joten päätin ommella kesäksi trikoocaprit kelta-mustana. Alunperin oli tarkoitus tehdä toinen puoli keltaista ja toinen mustaa, mutta pieniltä tilkuilta osasia leikellessäni kävikin niin, että osat tulivat noin ristiin... mutta oikeastaan lopputulos on mun mielestä vielä kivempi näin! Lahkeensuissa on samasta trikoosta leikellyt "resorit" ja vyötäröllä ihan oikea resori. Olisin tahtonut kuminauhavyörätön, mutta kangas ei olisi riittänyt käännökseen, sen verran nafti pala oli enää mustaa jäljellä!



Tänään tuntui jo ihan kesältä, kun ulkonakin oli niin lämmin. Hieman harmitti katsella kaunista ja lämmintä säätä ikkunan takaa, sillä en vielä uskaltanut Tuulispään kanssa lähteä ulkoilemaan... huomenna sitten, sillä tänään onneksi oli jo kuumeeton päivä. Illalla kuitenkin uskaltauduttiin ihmisten ilmoille sen verran, että oltiin päiväkodilla järjestetyssä äitien illassa. Siellä mm. pelailtiin, jumpattiin, huovutettiin, luettiin satua, rentouduttiin ja paistettiin makkaraa. Oli huippukivaa. Onneksi Tuulispääkin pääsi mukaan - varasuunnitelmana olisi ollut lähteä kaksin Isomman tytön kanssa.

Huomenna taas työmaa kutsuu, joten seuraavat ompelukset jää taas tulevaisuuteen. Ai niin ja parissa kangaskaupassakin tuli tänään käytyä, joten ainakin tekemistä tulee riittämään...



maanantai 6. toukokuuta 2013

Kotipäivähän siitä seurasi...

... siitä huonosta yöstä nimittän. Viime yönäkin Tuulispää nukkui vähän levottomasti ja olin kaukaa viisas ottaessani tytön suosiolla viereeni nukkumaan. Aamulla mitattiin 38 asteen lämpö, joten jäin kotiin hoitamaan sairasta pikku-neitiä. Isompi tyttö tahtoi välttämättä hoitoon, joten meillä oli täällä aika rauhallinen päivä telkkaria katsellen ja Candy Crush-peliä pelaillen. Tuulispää nukahti sohvalle pitkille päiväunillekin, joten sain vähän ompeluaikaakin <3 Vähäsen kyllä alkaa jo harmittamaan tämä ainainen sairastelu...

Pikku-Puhurille valmistui Metsolan Musti-froteesta lyhythihainen hupputunika. Jälleen mietin, kun tuota resorikanttausta tuohon vetoketjuhalkioon taistelin, että onko aina pakko kokeilla uusia juttuja kaikkein kalleimmilla kankailla? Vai voisikohan JOSKUS edes tehdä koeversion jostain vähän edullisemmasta kankaasta? No, ei tähän onneksi isoa virhettä tullut: vetoketjun toisella puolella alareunassa on pieni ryppy, mutta ei se käytössä mitään haittaa. Kaava on itse muokattu Ottobren 104cm hupparin kaavasta, tällä kaavalla oon kyllä tehnyt yhtä ja toista :) Tykkään tunikasta kovasti - vähintään yhtä kovasti kuin käyttäjäkin :)

Ja vielä kuvatodisteet:



sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Sade jatkuu... matalapainetta ilmassa itse kullakin!

Viime yö oli kamala... Heräsin puolen yön jälkeen siihen, että nenästä alkoi yhtäkkiä vuotaa verta. Kunhan siitä toettiin niin Tuulispää aloitti heräilemisen: pahaa unta, pissahätä, kurkku kipeänä - tahtoi kaulurin jne jne. Ja kun vihdoin kolmen jälkeen olisin itse saanut jatkaa unia, niin sepäs ei tullutkaan! Ei sitten millään! Päässä pyörivät vaan mitä ompelisin seuraavaksi jne. Aivan jo meinasin tuskastua! Jossain vaiheessa NukkuMatti kävi mut kuitenkin armahtamassa, mutta kello seitsemän herätys moisen yön jälkeen ei kyllä tuntunut mukavalta. Ja Tuulispäällä on kurkku kipeä - kärttyinen on koko pieni tyttö.

Siitäpä syystä juurikin ajattelin, että pakko on jotain saada tänään aikaan. Ja mitäpä sitä ompeluhullu muuta tekisi kuin ompelisi. Tässä siis Isomalle tytölle 3/4-hihainen kesäpaita, jonka kankaat on odottaneet vaatteeksi pääsyä jo ainankin puolisen vuotta... :) Tyttö tykkää ja äiti myös. Voi kun olisikin pian jo noin lämmin...


Lomasuunnitelmia on tässä jo ensi kesälle suunniteltuna, saapa nähdä minne sitä suunnataan :)

lauantai 4. toukokuuta 2013

Katse kohti kesää jälleen

Alkuviikolla säätiedotus lupas meille viikonlopuksi tosi lämpöistä ja aurinkoista. No, lauantaiaamuna 7.15 avasin kaihtimet ja - sataa... harmaata... kylmää... pöh. Kaihtimet kiinni ja kankaat pöydälle. Onneksi ennen aloittamista maltoin juoda aamukahvit ja lukea päivän lehden, se nimittäin pidensi mun hermoja ja niitä tarvittiin :)

Kangas on kankaita.comista, halpistrikoo maksoi muistaakseni 3,99€/m. Ohutta ja liukasta, mutta lopputulokseen olin kuitenkin tyytyväinen. Resorin ostopaikkaa en muista. Kaava Ottobre 2/2013, mutta pienin muutoksin: kanttasin hihansuut ja laitoin helmaan resorin. Tykkään <3


Tällä kaavalla tuun varmasti tekemään lisääkin paitoja, oli nimittäin niin kivan mallinen!